cimbruÎn medicină populară, cimbrul este un adevărat panaceu pentru digestie şi pentru metabolism. Preparatele cu cimbru au efecte benefice în insuficienţa hepatică, stimulează secreţia glandelor salivare şi secreţia bilei, în enterocolite, indigestii, diaree cronică şi acută (este astringent), dureri abdominale cu crampe, balonări intestinale, lipsa poftei de mâncare, anemie, scrie realitatea.net.

Citeşte şi:  Fructele de pădure pot reduce riscul infarctului la femei

Cimbrul este expectorant şi antitusiv, astfel încât este folosit cu succes şi în afecţiunile cailor respiratorii: bronşite cronice, astm bronşic, gripă, răceli, tuşe convulsivă, laringita, traheită, stări febrile.

Condimentul aflat în toate bucătăriile este un antimicrobian miraculos

Are potenţial diuretic cu eliminare masivă de acid uric şi este declorurant (se poate folosi pentru dezinfecţia apei). Remediu bun în infecţii renale şi în alcoolism.

Citeşte şi:  Ce păţesc copiii care au fost supuşi anesteziei generale? Efectele negative descoperite recent se menţin şi la maturitate

De asemenea, cimbrul previne şi ameliorează afecţiunile nervoase precum coşmarurile, depresia, oboseală nervoasă, insomnia sau melancolia.

Este un bun tonic general şi tonic capilar. Este energizant şi elimina oboseală.

Folosit extern, este adjuvant în dureri articulare şi reumatism, ulcer varicos, stomatite, gingivite, tratarea petelor faciale, acnee. Tratează şi înfrumuseţează tenurile grase, previne şi tratează mătreaţă, este cicatrizant.