Scriitoarea Claudia Partole susține că acei copii care au părinți, dar nu primesc dragostea și atenția lor sunt considerați și ei orfani, într-o oarecare măsură, relatează sputnik.md

Scriitoarea Claudia Partole își lansează noua carte „Rebela”, în care reflectă trăirile, sentimentele și supărările copiilor lăsați fără supraveghere părintească. Cu regret, acest fenomen devine tot mai răspândit în societatea noastră.

Tensiunile, neînțelegerile și certurile dintre părinți marchează pe viață trăirile copiilor, care ajung să fugă de acasă pentru a găsi un alt loc mai sigur decât domiciliul familiilor lor. Este și cazul adolescentei Paula, personajul principal din noua carte „Rebela”, semnată de scriitoarea Claudia Partole.

Citeşte şi:  E o rușine pentru țara noastră să stea cu mâna întinsă. Moldova poate să trăiască și fără banii împrumutați din exterior

„Paula este foarte afectată de situația delicată creată în familia sa – divorțul părinților. Adolescenta devine pesimistă, are conflicte cu prietenii, profesorii și este revoltată de tot ce se întâmplă în jurul ei”, a povestit scriitoarea.

Totodată, Claudia Partole susține că această carte reflectă viața adolescenților zilelor noastre, problemele cu care se confruntă în viața personală, cum este ademenit de rețelele de socializare și relația părinți-copii.

Citeşte şi:  Cât a costat lansarea unui nou serviciu online al Fisc -„e-Cerere”

„Întotdeauna tinerii au avut probleme în relațiile cu părinții, fiecare își trăiește adolescența cu anumite ispite și de aici vine discrepanța dintre aceste generații. În această carte vorbesc și despre  principalele cauze a distanțării dintre părinți și copii, una dintre care este lipsa de comunicare. Părinții comunică foarte puțin cu copii, sunt preocupați de munca lor, dar ei nu înțeleg că dacă le satisfac toate plăcerile și dorințele materiale nu înseamnă că îi călăuzesc corect  în viață”, a declarat Claudia Partole.

Citeşte şi:  În Moldova a fost lansată evidența electronică pentru Biroul Național de Statistică

Cu părere de rău, în ultima perioadă, tot mai frecvent au loc cazuri când copiii recurg la sinucidere. Și aceste situații triste și înspăimântătoare sunt abordate în cadrul romanului. Scriitoarea susține că această carte va ajuta tinerii să depășească anumite temeri și problemele cu care se confruntă.

„Îmi doresc foarte mult să mediteze, să se privească ca într-o oglindă, să o înțeleagă sau să o judece pe Paula. Această carte este pentru a-i ajuta pe adolescenții de azi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.