margarinaNutriţioniştii din Bulgaria vor ca vânzarea de margarină să fie interzisă în această ţară din cauza acizilor graşi pe care îi conţine.

Experţii din cadrul Agenţiei bulgare pentru siguranţa alimentară susţin că un consum constant de margarină este potenţial periculos deoarece grăsimile sunt greu de digerat şi încetinesc metabolismul, ceea ce poate provoca diverse boli, relatează site-ul Novinite.com.

Citeşte şi:  DETOXIFIEREA de iarnă. Ce sucuri îţi curăţă cel mai bine organismul

Margarina este foarte populară în Bulgaria graţie preţului său mic comparativ cu untul şi este de multe ori prezentată ca bună pentru copii şi un ca remediu împotriva bolilor cardiace.

Recent, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a decis că uleiurile hidrogenate, de tipul margarinei, nu mai sunt considerate sigure pentru consum.

Citeşte şi:  Cel mai mare studiu ştiinţific avertizează: analgezicele (aspirina, ibuprofenul, diclonefacul şi altele) cresc riscul de atac cardiac

Independent.md informează că în ultimii ani mai mulți specialiști în domeniul alimentației au tras semnale de alarmă în legătură cu pericolul la care se expun cei ce consumă în exces acest aliment.

Sursa: click.ro