Denumirea de vitamina B17 a fost atribuita de doctorul Ernst Theodor Krebs compusului conoscut sub numele laetril. Potrivit unor studii recente, vitamina B17 lupta impotriva cancerului, fiind folosita in tratamentul unor tumori ale pielii. Tratamentul, considerat neconventional, consta in injectarea unor doze de vitamina B17 timp de doua-trei saptamani. Unii specialisti contesta lipsa unor dovezi concrete legate de proprietatile acestei vitamine de prevenire si chiar vindecare a cancerului.
In schimb, vitamina B17 previne si trateaza tensiunea arteriala si amelioreaza durerile de artrita. Samburii de caise reprezinta cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17. In mure, vitamina B17 se gaseste in cantitati mari, dar si in afine, coacaze, capsuni si zmeura. De asemenea, fasolea, secara, ovazul, mazarea, broccoli, spanacul, ceapa rosie, varza si conopida sunt trecute pe lista alimentelor ce contin vitamina B17.
Sursa: Ziua de Constanta